مجموعة من "الشوربات" و"الصوص"وطرق تحضيرها

اقدم لكم اليوم مجموعة من طرق تحضير الصوص مع كافة انواع الاغذية اضافة الى مجموعة من الشوربات المقترحة لرمضان اتمنى ان تنال عجابكم:

صوص البطاطس والثوم:
-ربع كيلو بطاطس مسلوق - نص كاس مايونيز - كاس لبن زبادي - ملعقه ثوم مفروم -شويه ملح
تخلطينها في الخلاط وتقدمينها مع البروستد او المشاوي

صوص الكوكتيل:
- ربع كاس كتشب - ربع كاس مايونيز - ربع كاس زبادي - 2 ملعقه خردل تخلطينها في الخلاط وتقدمينها مع الدجاج او الهمبرجر

صوص الثوم:
- ربع كاس عصير ليمون -ربع كاس زيت زيتون - نص كاس لبنه - 2 ملعقه ثوم مهروس - ملح فلفل وشويه سكر تخلطينها في الخلاط وتقدمينها مع السلطه
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

طرق لعمل الشوربات:

شوربة الماشروم
المقادير:
علبة صغيرة مشروم+2 معلقة دقيق+1 لتر لبن+1 كوب شوربة
الطريقة :
نحمر المشروم فى الزيت شوية لحد ما لونة يبدا يتغير طريقة الشوربة نفس الطريقة السابقة مع تتغيير اضافة الماشروم على شوربة الكريمة بدل من اضافة الفراخ..

شوربة الخضار بالكرفس
المقادير :
خضار مشكل +1 حزمة كرفس+1 مكعب مرقة دجاج+2 معلقة زبدة او زيت زيتون
الطريقة:
تحطى الزبدة لحد ما تسيح بعد تضيفى عليها الخضار وتقلبة لحد ما لون الخضار يصبح زاااهى اوى..بعد كدة نضيف الماء ومكعب مرقى الدجاج الملح نترك الخضار لحد ما يقر يستوى نضع الكرفس المفرى على الشوبة ونفلب ويترك لغلوتين ..((علشان ما بتهريش)) وتقدم ساخنة..

شوربه الكريمه بالمشروم
المقادير:
½1 ملعقة طعام زبدة+2 ملعقة كبيرة مشروم مقطع +2 ملعقة طعام دقيق+ربع ملعقة شاي فلفل اسود+¼ 4 كأس ماء +2 مكعب شوربة او لو عندك شوربه فراخ+4 ملعقة كبيرة كريمة مخفوقة .
الطريقة :
ضعي الماء وأضيفي له مكعبات الشوربة واتركيه ليغلي. قطعي المشروم الطازج و حطيه في حله تيفال علي نار هاديه علشان هينزل ميه و دي اللي بتدي الطعم للشوربه سيحي الزبده و حطي الدقيق و قلبي و بعدين الماء السابق و قلبي بمضرب البيض اليدوي علشان ميتكتلش و بعد ما تهدي حطي المشروم السابق و الكريمه و سيبيها علي النار بس متفورش علشان الكريمه متقطعش
علي فكره يمكن استعمال قطع من الدجاج المسلوق مع الشوربة و خدي بالك لا تضعي الكريمة على الشوربة وهى حارة وذلك لكي لا تنفصل المادة الدهنية عن المادة اللبنية في الكريمة وبذلك لا تعطى الطعم والشكل المطلوب.

شوربة القرع
المقادير:
كيلو قرع +2 بصلة+معلقتين كريمة لبانى+معلقتين زبدة +ملح وفلفل
الطريقة:
-قشري القرع و قطعيه قطع صغيرة ضعي الزبدة على النار ثم ضعي البصل لحد ما يحمرثم ضعى القرع وضعى الماء وسبيهم على النار لحد ما يستوى القرع ,بعد مايستوى حطية فى الخلاط واضربيه وبعدين رجعية الحلة تانى وضعى الملح والفلفل والكريمة وقلبى تقليبتين وتغرف ( يشبه شوربة العدس).

شوربة الشوفان مع الذرة
المقادير:
بصل مفروم+ شوفان+ ذرة معلبة او مجمدة+ علبة مشروم مقطعة+ماجى ليمون فلفل كمون و قليل من بهارات +ملعقة زبدة.
الطريقة :
يحمس البصل المفروم مع ملعقة زبدة و ملعقتين زيت مازولا الى ان يصبح وردى ثم ضيفى الشوفان و الماجى و احمسيهم جميعاً و اضيفى البهارات ثم اضيفى الماء الساخن الى ان يتجانس الخليط ثم ضيفى الذرة الى ان يستوى ثم اخيراً اضيفى الليمون.

طريقة الشعيرية بالكريمة:
ملعقتين زبده+3ملاعق دقيق+ربع كوب من الحليب المعلب+ربع كوب شعيريه+صدرين دجاج مقطع الى قطع صغيره+كوب خضار مشكله+ملح فلفل اسود +حبة ماجي.
الطريقه:
ضعي في قدر الدجاج والخضار واتركيها الى ان تنضج في الماء والملح والماجي بعد ذلك ضعي الزبده في القدر على النار وضعي الشعيريه وقلبي الى ان تصفر ثم اضيفي الدقيق وقلبي ثم اضيفي ماء السلق وضعيها على الشعيريه وقلبي واتركي الخليط ليغلي تم اضيفي الحليب والخضار والدجاج وتبلي الخليط بالملح والفلفل الأسود ويترك على نار هادئه حتى يغلظ الخليط وتتسبك الشوربه تغرف وتقدم.

شوربة السبانخ السريعه
المقادير:
كوب سبانخ طازج اومثلج+ ظرف شوربة ماجي كريمة الدجاج البودره+كوبين حليب سائل+كوبين ماء+فلفل اسود
الطريقه:
اتخلط جميع القادير وتوضع في القدر على النارحتى يبدا يثقل فاضيف السبانخ المفروم واتركيه يغلي ثم اغرفيه.

إرسال تعليق

0 تعليقات