تورتة تاتو الشيكولاتة.!

تورتة شاتو الشوكلاتة
والطريقة بالتفصيل:
الطريقه:
نسخن الفرن  قبل البدء حتى تستوي جيدا فيما بعد.
كوب زيت
كوب سكر
كوب ماء
4 م كبيره كاكاو
4 م كبيره حليب بودره
فانيليا

نضربهم في الخلاط.. حتى يصبح الخليط سميك جدا.. ناخد منه مقدار كاس الا ربع  ونضعها ف التلاجه..ونضع علي الباقي الي ف الخلاط 2 بيضه ونكمل ضرب وثم ننزل الخليط على ( كاس دقيق عليها معلقه بيكنج بودر ) ونقلب بمعلقه خشب  بهدوء حتى لا يخرج الهواء
ننزل الخليط ف الصنيه بعد ماندهنها  زيت وتتبطن بالدقيق وندخلها الفرن وهو سخن
مانفتحش قبل العشر دقايق الاولي..وبتاخد حوالي نص ساعه او اكثر.. وطبعا نختبر الاستواء بالسكينه.
وعندما تخرج من الفرن نقلبها علي منخل و نتركها تبرد جيدا وثم نضع الصوص الذي في الثلاجه عليها..ونرش شكولاته فورماسيل على وجهها حسب الرغبة.

إرسال تعليق

0 تعليقات